Младо семейство от Смолян дари 1000 лева на Отделението по педиатрия

Младо семейство от Смолян направи дарение от 1000 лева на Отделението по педиатрия към МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ - Смолян, съобщиха от пресцентъра на здравното заведение. Мария и Иван Станчеви са съпруг и съпруга от една седмица. Предупредили в поканите гостите си, че средствата за цветята ще бъдат оползотворени с благотворителна цел. 
„Искахме да направим нещо добро в деня на сватбения си ден, една благотворителна кауза и да дарим парички. Първоначално не знаехме за какво, но после взехме решение да е за Детско отделение“, каза Мария Станчева. Съпругът й Иван допълни: „Нека правим повече добро на този свят“.
Средствата бяха дарени на началника на Детско отделение д-р Емил Шалдъров в присъствието на д-р Даниела Дариткова, която бе дежурна в отделението. „Радвам се, че има българи, които мислят за децата ни, защото май оставихме детското здравеопазване на самотек. Рядко са, надявам се да стават все повече. Искам да благодаря и на колегите, които идват да помагат на детско, защото страдаме от голяма липса на кадри, и които се грижат за нашето отделение“, каза д-р Шалдъров.  „За съжаление кадровият дефицит е особено осезаем в детското здравеопазване. Ние наистина имаме нужда от колеги, които да дойдат тук, да специализират педиатрия, защото отделението ни е акредитирано“, посочи д-р Дариткова. 
Д-р Шалдъров и д-р Дариткова изказаха своите огромни благодарности на дарителите, като им пожелаха много здраве, щастлив семеен живот и благоденствие. 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини