Община Мадан получи престижна награда от националната кампания "Чудесата на България"

Изображение 1 от 2

    Щастлив съм да споделя, че днес община Мадан и всички ние – нейните жители, получихме огромно престижно отличие, което бе присъдено от националната кампания „Чудесата на България”. Наградата е за новия облик на Мадан, като уникална туристическа дестинация. А кристалната зала „Родопски кристал“, заедно с рудника – музей “Сполука“ и пещера „Шаренка“ са номинирани за „Атракция на годината“.“, съобщи кметът на община Мадан Фахри Молайсенов.
    Отличието му бе връчено от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел по време на Третия международен форум „Бранд България. Докосни Чудесата“. Форумът се организира от българското представителство на Европа Ностра – Общество „Културно наследство“ медия „Стандарт“, което обединява експертизата на културни и туристически неправителствени организации, фондации и висши учебни заведения.
    На събитието присъстваха министърът на културата Кръстю Кръстев, вицепрезидентът на Европа Ностра Пейт Яспър, председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски, народни представители, евродепутати, кметове, историци, археолози.
    По време на форума бе представен и „Бранд Родопи“, който стартира още преди две години. Той цели да покаже на туристите многообразието на културно и природно наследство, както и заедността на етносите, живеещи в Свещената планина, като в същото време да създаде единна туристическа дестинация, която да привлече повече туристи, включително от Балканите. Сред акцентите бе и представянето на възможностите за финансиране на проекти от новите оперативни програми, включително INTEREG, както и съвместни проекти в рамките на Атинския хъб за културно наследство.
    „Благодаря за признанието и за високата оценка на в. „Стандарт”, единствената медия, която ежегодно организира най-голямата кампания, свързана с опазване и популяризиране на културно-историческото наследство на България – „Чудесата на България”“, каза Молайсенов.

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини