Валентин Черпоков: Хората ме познават и знаят, че мога да намеря пари за околовръстния път на Чепеларе

Кметът на с.Забърдо, който е и кандидат за кмет на Чепеларе от БСП днес изпрати отворено писмо до председателя на пратията Корнелия Нинова. В него той твърди, че на местно ниво в редиците на партията има хора, които са там само, за да извличат облаги, "да лапат и да търсят постове". Той съветва Нинова "да си изчисти къщата" от подобни продажни и корумпирани хора в партията. Пред журналисти той съобщи, че ако стане кмет на Чепеларе знае как и може да осигури финансиране за околовръстния път на града, за който досегашните управници само говорели. "Хората ме познават и знаят, че правя нещата, които съм обещал. Доказал съм се като личност, а не като партиец. Знам, че мога да осигуря средства и да спра неволите с безводието на хората в села като Хвойна и Павелско," каза още Черпоков. През цялата кампания няма да чуете една лоша дума от мен срещу някой от кандидатите. Нищо, че вече започнаха да ме плюят. Ще водя позитивна кампания", каза още кметът на Забърдо. Това е втори опит на Черпоков да стане кмет на Чепеларе. Преди 12 години, подкрепен от ВМРО, успя да стигне до балотаж срещу кандидата на ГЕРБ Тодор Бозуков, но загуби битката . Резултатът му тогава подмина този на големи партии като БСП, ДПС и др. Сега обаче селският кмет е подкрепен от БСП. Смята да влее в редиците на местната структура млади хора, но това нямало да стане, докато столетницата не се изчистела от хора, които с десетилетия работят само в свой интерес, допълни Черпоков.
 
Публикуваме писмото му до Нинова без редакторска намеса: 
 
До Г-ЖА КОРНЕЛИЯ НИНОВА – ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСП
ОТВОРЕНО ПИСМО
От ВАЛЕНТИН ЧЕРПОКОВ – КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА ОБЩИНА ЧЕПЕЛАРЕ
Госпожо Нинова,
Искам да изразя искреното си възхищение от вашата доблест и смелост, с която отстоявате позициите си и измъквате Българската социалистическа партия от отровните пипала на търговците! Ако се прочистите от тях, ще имате двойно повече проценти като резултат! Сега разбирам, след като бях утвърден за кандидат за кмет на община Чепеларе от БСП, на какво сте подложена ежедневно както в политиката, така и в партията.
Виждам, че на местно ниво всеки търси личната си изгода, търси да е в партия заради облагите, които очаква. Ако не си първи в листата, ако не взимаш комисионна от тук и от там, не те интересува партията! Такива кадри по места провалят всеки национален политик, защото хората това го усещат и се отдръпват. И сега, когато залагате на нови имена по места на местните избори, зад вас ще останат истински верните хора, а не хора, които са били в нея само, за да лапат.
Гледам с насмешка на всичко това, защото съм минал през всички битки през годините, в които съм бил кмет от 1996 г. досега. Защото тези, които са в партиите заради облаги, когато малко ги застрашиш, те се обръщат веднага срещу партията от която са, тъй като не работят за хората и за партията, а само и единствено за себе си. Заради такива хора БСП не е първа политическа сила!
Дано да успеете да се прочистите навсякъде от такива хора, брокерите, защото те дърпат Вас и БСП назад, от тях само крамоли и интриги, нищо друго! Защото те не са избирани заради тяхната личност или техният авторитет, а защото са от БСП. И години наред така са получавали облаги.
А обикновените хора се радват, когато се прочистите от такива брокери. Защото не искат тези с облагите, които все се нареждат първи, да продължават да се кандидатират, понеже знаят, че нищо няма да се промени за тях.
Аз ви уверявам, че хората харесват политиката на БСП на централно ниво и Вас.
Още не съм се регистрирал и вече започнаха атаките и измислиците, които да ми приписват. Голям рев, голям плач, че им се спират кранчетата!
Аз, когато съм работил за село Забърдо, когато съм правил тези над 50 атракции в родното ми село, когато съм бил награждаван за кмет на Балканите, за Ппосланик на туризма и Посланик на мира и ред други награди, аз съм бил награждаван като личност, а не като представител на партия!
Когато са ми пращали поздравителни адреси от канцелариите на Барак Обама, на Саркози, от Бъкингамския дворец, когато съм контактувал с всички посланици на държави, които имат посолства в България и повечето от тях са посещавали Забърдо, те са ме уважавали като личност.
Когато съм помагал години наред на хората не само от родното ми село, а и всеки който се е нуждаел, те не са ме търсили като представител на партия, а като личност.
Заставам зад Вас и зад БСП, защото само вие имате истинската социална политика, която е нужна на повечето хора в България. И съм сигурен, че за БСП ще гласуват двойно повече хора, всички искрени поддръжници на политиката на партията, когато знаят, че няма да се избират само хора, които единствено ги интересуват облаги, назначения и постове.
С УВАЖЕНИЕ: ВАЛЕНТИН ЧЕРПОКОВ
КМЕТ НА ЗАБЪРДО, ОБЩИНА ЧЕПЕЛАРЕ
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини