САЩ ще наложат санкции на Русия и Северна Корея за каквито и да е нови оръжейни сделки

Правителството на американския президент Джо Байдън няма да се поколебае да наложи допълнителни санкции срещу Русия и Северна Корея, ако те сключат каквито и да е нови оръжейни сделки помежду си, заяви днес Държавният департамент на САЩ, цитиран от Ройтерс.

Говорителят на Държавния департамент, Матю Милър, отправи това предупреждения на пресконференция в отговор на въпроси на журналисти за срещата между руския президент Владимир Путин и севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

"Вече предприехме редица действия, за да санкционираме организации, които посредничат при оръжейни сделки между Северна Корея и Русия, и няма да се поколебаем да прибегнем до допълнителни действия, ако такива се наложат", каза Милър.

По думите на говорителя, буди безпокойство, че Русия и Северна Корея обсъждат по-широко сътрудничество, което може да наруши резолюции на Съвета за сигурност на ООН.

"Ако погледнете на това, което изглежда като разширено сътрудничество и вероятен обмен на въоръжения, то е твърде обезпокоително и потенциално би нарушило множество резолюции на Съвета за сигурност на ООН", обобщи Милър.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини