Шампиони с „Левски“ и с „Лукойл Академик“ са сред новите попълнения на баскетболния „Хасково“

Изображение 1 от 2

    С четири нови попълнения ще започне сезона мъжкият отбор на баскетболен клуб „Хасково“. Сред най-титулуваните сред тях са Даниел Кунторов, който е ставал шампион на България с „Левски Лукойл“ и Стефан Георгиев – Торо, който е триумфирал в Националната баскетболна лига с тима на „Лукойл Академик“. Кунтoров е играл и в колежанското първенство на Англия, а Георгиев е носил екипите на френския „Виши“, както и на родния ЦСКА. Останалите две нови попълнения са Ерджан Терзи и Тенчо Тенчев. Терзи е играл за „Черноморец“. Играел е и в Италия. Тенчо Тенчев пък е бил състезател на „Балкан“ (Ботевград), „Берое“ и „Академик“ (Пловдив). Заради ангажименти новите попълнения не успяха да присъстват на днешната пресконференция.

    Екипът на „Хасково“ през новия сезон в „А“ група на ББЛ ще продължат да носят капитанът Виктор Колянов, тийнейджърът Кристиян Желев, Динко Христов и Тихомир Желев. Старши треньорът Янко Желев ще залага и на всички юноши, които миналия сезон станаха шампиони на Дивизия 1.

    Напускащите са петима - Вангел Илиев, Евгени Вълчев, Владимир Георгиев, Иван Стойчев и Ивайло Тонев, който ще играе в елитния БК „Шумен“.

    „За отбора на Хасково целта е една! Целта е да бъдем първи!“. Това заяви днес старши треньорът Янко Желев. Той допълни, че мъжкият тим ще бъде трамплин за подрастващите от школата.

    „Разчетите показват, че сме достатъчно добре финансово обезпечени. Бюджетът ни би стигнал да изпълни целите си“, заяви председателят на Управителния съвет на БК „Хасково“ Здравко Марков.

    Първенството в зона „Юг“ на „А“ група стартира на 8 октомври. Първият турнир е в Пазарджик. Тогава тимът ни играе с „Локомотив“ (Пловдив). На 15 октомври „Хасково“ домакинства на втория турнирен кръг.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини