Експлозии в Севастопол

Украински медии, цитирайки източници от разузнаването, съобщиха, че снощи в Севастопол са били чути експлозии, свързани с украинска военна операция, но назначените от Москва руски служители в Крим посочиха, че Украйна се стреми да си припише несъществуващи успехи, предаде Ройтерс.

Назначеният от Русия губернатор на Севастопол, Михаил Развожаев, написа в "Телеграм", че обстановката в най-големия град в Крим и база на руския Черноморски флот е спокойна. Губернаторът каза също, че не са нанесени щети при свалянето вчера от руската противовъздушна отбрана в района на три украински дрона.

"Ако сте видели дим в района на Южното пристанище, не се безпокойте. По информация на Черноморския флот се използват средства за аерозолна маскировка. Да, миризмата е неприятна, но това е абсолютно безопасно", отбеляза Развожаев.

"Нашите врагове днес ще се опитат с всички средства да представят това като своя "победа", допълни губернаторът в "Телеграм".

"Планираната работа на Главното управление на разузнаването (ГУР) и на украинските военноморски сили продължава", написа украинското онлайн издание "Украинска Правда", цитирайки неназован източник от разузнаването.

Ройтерс не може да потвърди съобщенията на двете страни в конфликта от независими източници.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини