Форум за иновации в роботиката и автономните технологии започва днес в София тех парк

Форумът за иновации в роботиката и автономните технологии "Robotics Strategy Forum 2023 - България в дигиталната ера: AI, Автоматизация и роботика" ще бъде открит в 9:30 ч. днес в София тех парк, съобщиха организаторите на събитието.

На форума ще бъдат представени български компании в сферата на роботиката, автоматизацията, умното производство и промишлените технологии. Предвидена е и семинарна програма, на която представители на бранша ще говорят за тенденциите на българското производство на роботи, за предизвикателствата пред киберсигурността в българските фабрики, както и за навлизането на изкуствения интелект в индустрията. Участниците в срещата ще дадат своето мнение за това какви умения създава и какво трябва да създаде образователната система за бъдещето.

Ръководството на Професионалната асоциация по роботика, автоматизация и иновации (PARAi) ще разкаже за резултатите, постигнати от организацията през последните пет години от създаването й.

В рамките на събитието ще има и презентации на десет проекта във втория сезон на инкубатора по роботика, като десет екипа от ученици и студенти ще представят индустриални и бизнес решения, борейки се за 5000 лева награда и последваща реализация на идеите им.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини