ГЕРБ издига Светослав Филипов за кандидат-кмет на Мадан от гражданската квота

Партия ГЕРБ издига Светослав Филипов от гражданската квота за кандидат-кмет на Мадан. Той е настоящ общински съветник, бил е управител на банка, в момента се занимава с частен бизнес.
„Настоящата управа на Община Мадан твърди, че градът се развива много добре. В последните години се изпълняват само инфраструктурни проекти, но инвеститори и нови работни места липсват. Аз работя постоянно с млади хора. Виждам всяка година как те напускат общината и не се връщат. Това не е проблем само в нашата община, но във всяка предизборна кампания се набляга на акцента за младите, за връщането им в общината, за задържането им, но реално нищо не се прави. Как да ги задържим, като не се прави нищо за децата и юношите?“, пита Филипов.
По думите му всеки родител иска детето му да се развива в дадена насока - било то спорт, образование или друго, но като в община Мадан няма перспектива, се налага да се местят в  други градове, в най-лошия случай заедно с родителите си.
„Караме децата си да спортуват в Смолян. Съгражданите ни пътуват всеки ден с автобуси да работят в Смолян и твърдим, че градът ни се развива по-добре от Смолян, защото нашият център е по-красив“, казва кандидатът на ГЕРБ.
Светослав Филипов твърди, че не може развитието на общината да се измерва само в положен асфалт и тротоари.
Казва, че всички имоти, подходящи за привличане на инвеститори, са изкупени от едни и същи хора и стоят като паметници.
„Според мен няма интерес от привличане на инвеститори, защото ако с желанието, с което се търсят инфраструктурни проекти, се търсеше инвеститор, за да се създадат нови работни места, за толкова години щеше да се намери. Отново в предизборната кампания ще се акцентира, че е хубаво и кметът, и общинският съвет да е на една партия, но това си е монопол. Аз смятам, че общинският съвет трябва да изпълнява функцията на контролен орган на кмета, в което се убедих през последните четири години като общински съветник. Гласуват се решения за допълнително финансиране на обекти без ясна обосновка. Теглят се кредити за строителство на пътища и мостове, при положение че в бюджета на общината има отредени пари за строителство“, изтъква Филипов.
Той оценява като положителна тенденцията, че се работи вече усилено върху туристически обекти, от които се вижда някакъв ефект в тази насока развитието трябва да продължи.
„Ако на нашия екип бъде гласувано доверие, акцентите ни ще бъдат в търсене на инвеститори за създаване на нови работни места, перспективи за развитието на деца и юноши и на трето място - туризмът. Благодаря за гласуваното доверие от политическа партия ГЕРБ към мен и екипа ми. Надявам се да оправдаем очакванията на обществото!“, обобщава кандидат-кметът.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини