Ринго Стар издава мини албум

Ринго Стар, китаристът на "Бийтълс", издава четвърти мини албум за последните три години, предаде Асошиейтед прес.

Продукцията "Rewind Forward" ще бъде на пазара на 13 октомври. 

"Обичам мини албумите, след като този формат се появи за първи път през 60-те години на миналия век", казва той. "Тогава чух, че се правят мини албуми и си помислих: "Това е хубаво!".

За новата продукция Ринго Стар получава малко помощ от приятели. Той работи съвместно с дългогодишния си инженер и съавтор Брус Шугар, с Джо Уилямс от "Тото", Бенмонт Тенч и Майк Кембъл от групата "Хартбрейкърс" на Том Пети и други. 

Сингълът "Feeling the Sunlight" пък е написан от Пол Маккартни, друг член на "Бийтълс". За него Ринго Стар казва, че си общуват "чрез фейстайм два пъти месечно" и се виждат, когато ходи в Лондон или пък Маккартни посещава Лос Анджелис. 

Ако в "Rewind Forward" или в някое от соловите продукции на Стар има тематична линия, то тя е един нестихващ оптимизъм - дори при най-неприятните обстоятелства мирът и любовта ще помогнат.

Именно този дух го кара да продължава напред. 

Ринго Стар е на есенно турне, което започна на 17 септември в Онтарио, щата Калифорния, и ще приключи следващия месец в Такървил, щата Оклахома. Това е подвиг за изпълнител ветеран, когато толкова много групи започват прощални турнета, отбелязва Асошиейтед прес. 

На хоризонта се задават и още мини продукции. "В момента съм луд по мини албумите", казва Ринго Стар. Следващият е с кънтри музика. Докато присъства на поетично четене на Оливия Харисън, вдовицата на покойния Джордж Харисън от "Бийтълс", Стар се среща с Том "Ти-Боун" Уолк. Двамата решават да работят заедно. Ринго Стар очаквал, че ще получи поп парче, но вместо това Уолк му изпратил кънтри сингъл. "Той всъщност ми отвори вратата", казва китаристът. "И си помислих: "Защо пък да не направим и това? Кънтри песен".

Неотдавна Стар си сътрудничи с Маккартни за кавъра на Доли Партън на парчето "Let It Be" на "Бийтълс".

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини