ДПС откри предизборната си кампания в Кърджали, обедини се зад послания за единство и толерантност

      ДПС откри кампанията си за местните избори в Община Кърджали, като се обедини зад послания зад единство и толерантност. В Дома на културата в областния център на откриването на кампанията присъстваха народните представители от Девети кърджалийски многомандатен район-Байрам Байрам, Елван Гюркаш, Адлен Шефкед и Павлин Кръстев. Гости бяха районният мюфтия Басри Еминефенди и бившия главен мюфтия Фикри Сали.

      Да се обединим зад посланията за единство, приемственост и толерантност. Кърджали е столица на толерантността. Толерантността е в основата на просперитета на европейските градове. Ще провеждаме нарочна седмица на толерантността. Ние сме европейски град и ще надграждаме направеното досега. Това сподели в приветствието си към присъстващите кандидатът за кмет на Община Кърджали Ерол Мюмюн. В ДПС казваме „власт от хората,власт за хората”. Като кмет вратите ми ще са отворени за всеки един гражданин. Приемаме  всяка конструктивна идея за управлението, каза още Ерол Мюмюн.Той посочи,че има една мечта:да направи Кърджали отлично място за живеене и децата ни да не го напускат и търсят препитание в чужбина. Ще работя за да сбъдна мечтите си за Кърджали. Аз съм от Кърджали,семейството ми е от Кърджали, дедите ми са от Кърджали. Гордея се с Кърджали, подчерта Ерол Мюмюн.Той бе категоричен, че ще се ползва от съветите на досегашният градоначалник доц.д-р инж.Хасан Азис в управлението на Община Кърджали.

      Заставам категорично зад Ерол Мюмюн и ще помагам.Усещам духа на победата, усещем енергията на ДПС да спечели на първи тур в Община Кърджали. Виждам знака на заедността ,знака на приемствеността. Това сподели зам.-председателят на ДПС и кмет на областния център доц.д-р инж.Хасан Азис.Той посочи,че настоящите местни избори са стратегически за Кърджали и за ДПС. Той очерта целите:спечелване на кметския стол на първи тур;57% електорална подкрепа, 25 общински съветници и 94 кметове на населени места.

      Градоначалникът сподели,че е създавал екип в продължение на десетилетия. Благодарение на него Кърджали е сред първите три в страната по естествен прираст. Хасан Азис направи кратка ретроспекция на постигнатото през двадесетгодишното му управление. Заръча да бъде изграден Паметника на толерантността.

      Областният лидер на ДПС в Кърджали Ресми Мурад направи прогнозата , че партията ще постигне висок изборен резултат. Представихме се добре на пет кампании за НС , ще се представим още по-успешно сега. Кърджали е стратегически в семейството на градовете на ДПС. Той е наша обща гордост,каза още Ресми Мурад. Той посочи, че общо 136 кандидати излизат в Общината от ДПС ,кандидатирайки се за съветници и кметове на населени места.Подчерта приемствеността,но и подмладяването на листата за съветници.

     Общинският председател Лятиф Расим представи листата,като подчерта достойнствата на кандидатите.Акцентира на единството.

      Белият кораб,както наричаме метафорично Община Кърджали е преминал през много бури  и успешно е акостирал.Ще акостираме успешно и сега, категоричен бе кандидатът за общински съветник д-р Сезгин Бекир.Той призова да се гласува с №57.

    Текст и снимки:Георги Кулов

    Платена публикация

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET
    Последни новини