Станислав Дечев благодари на правителството на Борисов, че е помогнало да реализира визията си за развитите на Хасково в първия си кметски мандат

    Като труден, но с извоювани резултати, определи изминалия първи за него кметски мандат кандидатът за кмет на Хасково за втори път от ГЕРБ Станислав Дечев. Кратко и с ясни послания той очерта визията си за бъдещото развитие на града пред членовете и симпатизантите на политическата формация, които тази вечер изпълниха до краен предел залата на театъра за официалното откриване на предизборната кампания за местния вот на 29 октомври.

    Специален гост на старта в Хасково беше лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

    Станислав Дечев благодари на правителството, водено от него за отпуснатите средства за Хасково, с които той е стартирал началото на мандата си спокоен, че е подкрепен да реализира обещаното, но и призна последващите трудности.

    „В началото мандата ми се струваше като приказка със започване на изграждането на парка над ДНА, с инвестициите в малките населени места, със старта на изграждане на водопроводите. Но после всичко спря.“, призна Дечев, визирайки последвалите промени в политическата обстановка у нас от средата на май 2021 година. Той благодари на колегите си кметове на ГЕРБ в региона, които са управленци вече в няколко мандата, за оказаната му подкрепа  в неговия първи мандат.

    Дечев продължи в изявлението си, че въпреки трудностите, ръководената от него администрация, е успяла да постигне в Хасково набелязаните цели-възстановяването на стадион „Младост“, построяването на закрития плувен басейн, с реновирането на ученически общежития. Той обобщи, че в крайна сметка е доволен от резултатите, защото постигнатото е два пъти повече от обещаното по време на предходната му кандидат-кметска кампания.

    Станислав Дечев се обърна и към опитните кметове на малките населени места за подкрепата, думи на благодарност той отправи и към общинските съветници, работили в последния мандат на местния парламент, за свършеното.

    „Сигурно в работата си неволно съм допуснал грешки, вероятно се е случвало и да нагрубя някого, но това е било в хода на стремежа си да се свърши набелязаната работа-Хасково да става по-модерен и по-жизнен град. Искам да се извиня, ако това се е случило“, каза Станислав Дечев и призова да се гласува на 29 октомври с бюлетина №7, под който ГЕРБ участват в местния вот, за да става Хасково все по красив и проспериращ град.

    Като трудни мандати описаха и своите и останалите кандидати за кметове на общински центрове в региона на Хасково от ГЕРБ. Областният координатор и депутат от Хасково Делян Добрев представи всеки един от тях: Иво Димов на Димитровград, Диана Овчарова на Ивайловград, Анастас Анастасов на Любимец, Мария Киркова на Харманли ,Атанас Карчев на Свиленград и Милена Рангелова на Симеоновград, като "печеливш отбор", доказал се с работата си и спечелил доверието на хората в общините си в няколко поредни мандата.“Печелим, защото имаме кметове, които си вършат работата!“ подчерта от трибуната Делян Добрев.

    С безусловната си подкрепа към тях се обърна и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той припомни, че по време на управлението на ГЕРБ в хазната е имало 12-16 милиарда фискален резерв, а еврофондовете са работели.

    В момента, подчерта той, „парите на държавата са на дъното“. Борисов посочи, че именно затова са се съгласили на предложението на Асен Василев за отлагане на бюджета след местните избори. И припомни, че през март месец следващата година предстои ротация на министър-председателите и начело на правителството ще застане номинираната от ГЕРБ Мария Габриел. По думите му в сегашния кабинет има министри, които са "аматьори" и предупреди, че всеки министър, който не си е свършил работата сега, ще бъде сменен.

    Борисов каза още, че в момента нищо не може да се случи без ГЕРБ. А за т.нар. „некоалиция“ с Продължаваме промяната-ДБ, в която влязоха, посочи, че осъзнава, че съвсем е объркала представите на хората. Но в същото време определи тези действия на водената от него политическа формация, като като необходими в името на хората и стабилността на държавата, които дават шанс за влизането ни в Шенген.

    Борисов  отбеляза предстоящата предизборна кампания като най-трудната. Той поясни, че балансът е труден, но най-важното е, че поне „лодката, която движи страната е в правилната посока- евроатлантическата“.

    Най-големият критик на настоящия състав на правителството от ГЕРБ-Делян Добрев пък подчерта, че са в „тази сглобка“ като коректив. „Всеки ден коригираме техните действия, защото ако не сме ние, ще се случат нови безобразия в държавата“. Като пример той посочи, че съгласувателното писмо към ЕС, необходимо за реалното действие на приетия през януари закон за компенсиране цената на поскъпналите горива, е изпратен от правителството едва  преди няколко дни. „Ако се спазваше закона, всеки българин, който кара автомобил, щеше да получава от януари досега средно по 73 ст. на литър гориво компенсация“, отбеляза Добрев.

    Народният представител съобщи, че очаква в утрешния ден Парламента да гласува на второ четене поправката в Закона за енергетиката, която ще през следващата седмица, след обнародване в Държавен вестник, ще задейства държавата да прибира свръхпечалбите на "Лукойл" и да ги връща на хората. „Не го ли направят, това означава, че правителството не спазва закона!“, каза още Делян Добрев.

    Купуването и продаването на гласове са престъпления!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини