Борисов: Ако ДПС има хора, които да се справят по-добре с работата, защо да не станат министри

Най-важното в промяната на Конституцията е съдебната реформа. Това, което години наред се говореше – за разделянето на ВСС, за повече съдии, за по-малко прокурори, за по-малко политика. Това за мен са съществените неща, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той поясни, че между първо и второ четене би могло да се водят дискусии. „Видях напрежението в обществото – затова няма да подкрепя предложението за смяна на националния празник. До декември има време всичко това да се чуе”, уточни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и думите на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков, че трябва да е горд, че подкрепя правителството на Николай Денков: „Гордостта ми блика отвсякъде, щом така е казал. В нашето споразумение е записано, че при ротацията Мария Габриел става премиер, а всеки министър минава оценка”, допълни той.

Петков коментира и че без ПП-ДБ Борисов не може да смени нито един министър. На това лидерът на ГЕРБ отговори: „Още днес могат да разберат какво е без нас. По същия начин и той абсолютно нищо не може да прави. Затова всеки ден започваме отрано да комуникираме с часове по телефона”.

На въпрос дали трябва ДПС да има министри в управлението, Борисов отговори: „Ако имат хора, които да се справят по-добре с работата, защо да нямат. Надали Делян Пеевски мечтае да бъде министър”.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини