Хасково да има своя ботаническа градина и дългосрочна стратегия за туризма-изпълнимите цели на кандидатите за съветници от КОД

Създаване на ботаническа градина в Хасково, реално изпълнима стратегия за туризма и програма „Красиво Хасково“, са сред приоритетите на излъчените кандидати за общински съветници от листата на „Консервативно обединение на десницата“ в Хасково.

Водач на листата е историкът д-р Веселина Узунова, чиито книги и исторически изследвания напоследък пробудиха носталгията по „Старо Хасково“ и неговите именити жители.

Втори в листата е Димитър Атанасов – бакалавър по „Социални дейности“ от Бургаски свободен университет. Фотограф, филмов продуцент и режисьор на документални филми. Неговото верою е Всяка дейност става творческа, когато този, който я върши, го е грижа нея.“ (Джон Ъпадайк).

Трети в листата е икономистът Живко Димитров, който е дългогодишен главен счетоводител в една от средно големите хасковски фирми.

„В нашата листа сме достатъчно разпознаваеми лица и вярваме, че ще спечелим доверието на избирателите“, казва д-р Узунова и уточнява, че приоритетите на предизборната кампания на КОД за града включват единствено изпълними проекти, които влизат в компетенциите на предложените в листата кандидати.

„Нашето желание е да се разграничим от ширещия се популизъм ала „изберете ни, за да оправим водата на Хасково или да запълним дупките по улиците“. Проблемът с качеството на водата в града съществува откакто го има самия град и решението му се е превърнало в лайтмотива на всяка предизборна кампания вече години наред. Мисля, че освен разпознаваеми лица, кандидатите трябва да застават зад свои конкретни идеи и проекти – такива каквито имат сили сами да защитят и изпълнят. Да са хора, готови да работят с всеки желаещ доброто на града, а не неизвестни лица, криещи се зад заучени от някой политически Пи Ар лозунги!“

С тази принципна позиция кандидатите за общински съветници от КОД пристъпват към реализиране на своите приоритети – по-красиво, по-чисто и безопасно Хасково, подкрепа за малкия и средния бизнес и поддържане на конкурентна бизнес среда, прозрачност в работата на общинските комисии, общински дотации за културните институти и организации в града и не на последно място – съвестно изпълнение на гражданския дълг в полза на обществото.

„Става въпрос за надграждане на политики, защото макар че немалко е постигнато през последните години, Община Хасково има нужда от творческо визионерство, способно да погледне по-дългосрочно в бъдещето на града и неговите нужди. Именно затова ние заставаме зад следните конкретни и изпълними идеи:

  • Хасково да има своя ботаническа градина, изпълнена върху подходяща за целта паркова площ;

  • Програма „Красиво Хасково“, която да отпуска средства за ремонт на покрив и фасада на еднофамилни къщи, построени преди 1944 г., както и за жилищни сгради от периода след 1944 г., които до ден днешен са останали неизмазани. Вярваме, че тази програма съществено ще подобри градския изглед и ще повиши самочувствието на гражданите, които желаят да живеят в по-красив и угледен град. А и ще даде пример за това как се цени миналото и как трябва да се цени настоящето.

  • За по-безопасното движение на децата, предлагаме изграждането на велоалеи, свързващи всички по-големи паркове в града. Например велоалеята към парк „Кенана“ може да започне от парковата зона под ул. „Дунав“, да обхване терена на бившия КЕЧ, който да се превърне в приятна зелена площ и така необходимия паркинг за 100 автомобила на парцела зад бензиностанцията. Предложеният паркинг ще реши един от най-наболелите проблеми на този гъсто населен квартал и паркирането по тротоара на ул. „Стара планина“.

  • Изработване на дългосрочна стратегия за туризма в общината, включваща организирани от български и чужди туроператори посещения на града.

Ние от КОД вярваме, че гръбнакът на българската икономика не са едрите търговци и производители, а малките и средни предприятия, каквато е и икономическата характеристика на Хасково.

Предложената от нас стратегия ще развие туризма и оживи града в контекста на преминаващия около нас поток към Гърция, като направим Хасково привлекателен за посещение град, от което ще спечели местния хотелиерски, ресторантьорски, транспортен и дребнотърговски бизнес.

Изброените 4 точки са само примери за бъдещото развитие на Хасково и в никакъв случай не изчерпват възможностите за работа. Във визията за развитие на града могат да бъдат причислени и подобряването на културния климат, изработване на по-прозрачни правила за финансиране на местната култура в условията на демократичност и равнопоставеност, обвързване на образованието с местната култура и изравняване на заплащането на двата сегмента. А също подобряване грижата за възрастните хора като се активизира дейността на пенсионерските клубове и се намери решение за подпомагане на безпомощни и самотни възрастни.“

Кандидатите за общински съветници от листата на КОД са готови да работят за осъществяването на всички изброени идеи добросъвестно и отдадено, независимо дали намерят място в следващия общински съвет.


 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Още новини

Последни новини