Атанас Ненков: Хасково заслужава да има отговорен, авторитетен и открит към гражданите, и с мисъл за бъдещето Общински съвет

    Г-н Ненков, появявате се отново на изборната сцена. Бяхте кандидат и на последните парламентарни избори, като водач на листата на „Левицата!“.

    За нас, а и за хората, е важно на „сцената” да има независим глас, неангажиран с партийните сглобки, който да е Гласът на гражданите. Гласът, който да приема ангажимент. Вярно е, че ние нямаме почти никакъв опит в „правенето” на избори. Вярно е, че сме съвсем нова коалиция, без дълга история. Това прави нашето участие много трудно, сред опитните изборджии, каквито са голяма част от участниците на тези избори. Но, уверявам Ви, това няма да ни откаже. Полагаме в пъти повече усилия да убеждаваме хората, че ние сме правилният отбор на изборната сцена, ако ми позволите да използвам Вашето определение. Хасково заслужава да има отговорен, авторитетен и открит към гражданите, и с мисъл за бъдещето Общински съвет.

    Казвате „правилния отбор”. Кое прави Левицата! „правилния отбор”?

    В нашата листа има 12 души. Всеки един от нас е доказан експерт и професионалист в областта, в която се е реализирал. При нас няма „продукти” на конюнктурата. При нас няма икономически или управленски интереси. Ние не запълнихме листата си с приятели и роднини, за да демонстрираме сила. Обединени сме от идеята да събудим Хасково и да дадем всичко от себе си, за да допринесем за решаването на проблемите в нашата община. И повярвайте, това не е поредният лозунг. Това е нещо, което искрено искаме да направим за нашия град и нашите села. Експертизата на листата ни е свързана с обществен ред и сигурност, здравеопазване и социални дейности, градоустройство и комунални дейности, земеделие и управление на частен бизнес. Всеки един от нас има конкретни каузи, заради които участва в тези избори и искрено вярвам, че хората ще ни подкрепят, за да можем да поставим ключови въпроси за развитието на нашата община в дневния ред на Общинския съвет.

    Г-н Ненков, „Левицата!“ не издигна кандидат за кмет, а предложи на вниманието на хасковлии само листа за съветници. Защо?

    Не издигнахме кандидат за кмет, защото реалистично преценихме силите си на тези избори. Това е честният отговор на този въпрос. Хората, до които заставаме, очакват да бъдем открити с тях и само така можем да заслужим доверието им да ги представляваме в местния законодателен орган. В предстоящите няколко седмици вниманието на всички ще е насочено към избора за кмет. Ние ще работим за това да убедим хасковлии, че именно общинските съветници са важният фактор в развитието на общината. Те са тези, които трябва да работят, за да гарантират, че гласът и позициите на гражданите се чуват. Те имат властта да променят към по-добро нашата община. Със сигурност сме готови да участваме в управлението на Хасково като съветници в общинския съвет. Искаме да поставим множество въпроси за обсъждане и решаване, а това е изпълнимо, само ако имаме представителство в Общинския съвет. Имаме готовност както с формулировките на проблемите, така и с решенията им. В листата ни има доказани експерти в няколко ключови области: обществен ред и сигурност, здравеопазване и социални дейности, градоустройство и комунални дейности, земеделие, и управление на частен бизнес.

    Това ли ще са темите, по които ще работите като част от общинския съвет?

    Да! Това са част от темите. Ние разчитаме и на експертиза и опит извън листата. Ще опитам да изредя проблемите, които дефинирахме с помощта на хората, с които се срещаме и съответно решенията, които предлагаме. Във връзка с дефинираното негативно демографско развитие и очертаната трайна тенденция на застаряване на населението предлагаме множество решения, сред които - привличане на инвестиции и развитие на бизнес среда, която стимулира създаването на работни места и създаване на стабилни бизнес условия и ненамеса в бизнес практиките чрез редица конкретни мерки. Предлагаме и мерки с фокус върху устойчиво развитие и опазване на околната среда, за да се създадат дългосрочни перспективи за бъдещите поколения. За справяне с проблемите на социално икономическото развитие в общината искаме да постигнем устойчиво партньорство на общината с бизнеса и гражданите.

    Решенията, които предлагаме са конкретни и напълно изпълними. Сред тях са: създаване на програми за практики и стажове в публичните учреждения, които да предоставят реален опит и мотивация на младите специалисти; участие на общината в международни проекти и инициативи за подпомагане обмена на квалифицирани специалисти; предоставяне на безплатни или нискотарифни професионални курсове за придобиване на умения, търсени на пазара на труда; създаване на онлайн платформа или портал, където бизнес организации и образователни институции могат да се свързват и обменят информация; провеждане на изследвания на пазара на труда, за определяне нуждите на бизнес сектора от квалифицирани работници; създаване на индустриални и бизнес клъстери; създаване на бизнес инкубатори и акселератори, които да предоставят на стартъп компаниите и младите предприемачи необходимата инфраструктура, консултации и финансови стимули. Това не е всичко, но няма да мога да се побера във времето, за да ги изредя всички. Който се интересува, може да ги види в цялост на нашата фейсбук страница, както и да ги получи разпечатани в нашия щаб.

    Лошото състояние на базовата инфраструктура в част от производствените зони също е проблем, на който предлагаме решения. Имаме решение и на проблема със затруднения достъп на населението от селата до специализирана извънболнична помощ. Разбира се, сме помислили и за проблемите на хората, които живеят в селата и всеки ден трябва да се борят с недостига на много от даденостите на града. В селата създаването на „селски съвети” ще бъде не само полезно за местното население, но и за работата на общината като цяло. Осигуряването на постоянно наблюдение и създаването на усещане за сигурност на възрастните хора ще е наша грижа през следващите 4 години на нашия екип.

    Улици, тротоари, пътна и ВиК инфраструктура, управление на отпадъците дори не смятам, че трябва да ги споменавам като ангажимент. Защото ние сме убедени, че тази тема е задължение на всеки един, който има желание да работи за своята общност. Сред мерките, свързани с управлението на самата община смятаме, че задължително трябва да се работи за внедряване на интелигентните решения за улесняване на гражданите и тяхното административно обслужване. Освен това със сигурност ще работим за установяване на открит диалог с местните предприемачи и бизнес общността за идентифициране на конкретни пречки и трудности, с които се сблъскват бизнесите в своето ежедневие. Предлагаме и множество мерки, свързани с проблемите на спорта в общината, както и такива, които срещат всички, занимаващи се с култура в Хасково.

    За да не ставам прекалено многословен, ще кажа – имаме решения на проблемите на Хасково. Елате при нас – в страницата ми във Facebook или в нашия офис на адрес: бул. България, пешеходния мост до зала “Дружба” и ще разберете, че решенията са напълно изпълними.

    Затова ние се обръщаме към гражданите на Хасково. Подкрепете ни, за да бъдем чути! Слушаме Ви! Представляваме Ви! Работим с и за Вас! Подкрепете ни, за да разглобим сглобката! С № 28. ЛЕВИЦАТА!

    Купуването и предлагането на гласове са престъпления!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини