Всички партии предлагат бивши агенти на ДС за кметове

Всички парламентарно представени партии и коалиции издигат като кандидати за кметове сътрудници на тоталитарните служби.

За поредна година справката е на сайта desebg.com, който публикува пълен списък по партии и коалиции на сътрудниците на тоталитарните комунистически служби, издигнати за кметове на местните избори на 29 октомври 2023 г.

Проверени са общо 4861 кандидати за кметове, от които 116 души са с принадлежност към Държавна сигурност или разузнавателните служби на БНА. По традиция най-много от тях са в БСП - 24, следвани от ГЕРБ - 21 и ДПС - 16.

За първи път в листи на ПП-ДБ се появяват също хора с досиета. Коалицията е издигнала девет кандидати за кметове, които са бивши агенти на тоталитарните служби.

На следващо място се нареждат ИТН и СДС с по четирима, следвани от "Възраждане" - трима.

Според справката на desebg.com още 36 кандидати за кметове имат минало в комунистическите служби. Те са издигнати от партии и коалиции, които не са представени в Народното събрание.

Пълният списък на бившите агенти на ДС и разузнавателните служби на БНА, които партиите от НС ни предлагат, е достъпен тук.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини