В село Сивино повече хора имаше по покривите, отколкото в избирателната секция

Изборният ден беше белязан днес с разчистване на пътища до села и махали от паднали дървета, възстановяване на електропроводи и описване на щети в засегнатите села. Едно от най-пострадалите е село Сивино. "Страшно беше. Аз викам едвам сме оцелели, не знам, Господ ни е помилвал. Обаче това беше ужас, керемиди хвърчат, ламарини, нямам думи да ви кажа какво беше", каза Албена Заимова.
"Разрушен е частично покрива на къщата, на допълнителната пристройка, която е селскостопанска,
на целия обор", бяха думите на Юлия Червенкова.
"Пораженията са по цялото село по всичките къщи има изпадали керемиди, по селскостопанските постройки, всеки се бори. Аз призовавам всеки един, който има керемиди, които може да ни дари, с доброволческа група, с която може да помогне, да се отзове към нас, защото наистина имаме нужда", каза избраната за кмет Зоя Каладжиева.
Затова днес по покривите имаше повече хора, отколкото в избирателната секция. Въпреки това изборният ден протича нормално. От община Смолян е осигурен агрегат, за да се пусне електричество в секцията вечерта. Очакванията са за поне 50% избирателна активност. В Сивино гласоподавателите са общо 124-ма.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини