Промените в Закона за енергетиката, върху които президентът наложи вето, влизат в пленарната зала за ново обсъждане

За ново обсъждане в пленарната зала влизат промените в Закона за енергетиката, върху които президентът Румен Радев наложи вето с указ от 18 октомври, според приетата седмична програма на Народното събрание. Текстовете, оспорвани от държавния глава, предвиждат пълна либерализация на пазара на електрическа енергия за битовите потребители до 2026 г.

Законът се е отдалечил от целите на социалната държава, а неговото приемане не е придружено с пълноценна оценка на въздействието, въпреки че се въвеждат положения, пряко засягащи благосъстоянието на българските граждани и устойчивостта на енергийната система, посочва в мотивите си Радев.

В дневния ред са първите четения на промени в Закона за филмовата индустрия и в Закона за фуражите, както и второто гласуване на изменения в Закона за защита на растенията.

Очаква се също депутатите да разгледат на второ четене и промени в Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест. 

В редовния парламентарен контрол ще участват министрите Атанас Славов, Андрей Цеков, Галин Цоков, Христо Хинков, Димитър Илиев и Иванка Шалапатова.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини