Дават старт на сезона в Пампорово на 15 декември?

Изображение 1 от 3

    Ирландци, британци и гости от съседните балкански страни се очакват тази зима в Пампорово. Първите големи групи организирани туристи ще пристигнаха на 8 декември. За съжаление на празнуващите студенти обаче лифтовете все още не работят.
    Подготовката за зимния сезон в Пампорово е към края си. В района на Пампорово, ски-плац Студенец и връх Снежанка снежната покривка е вече над 20 сантиметра след вчерашния снеговалеж. Пампорово ще посрещне скиорите с нов модерен шестседалков лифт от Малина до Снежанка, който замени старото триседалково съоръжение. Има и още новости.
    "Имаме частично възобновена южна зона, там сме инсталирали нови оръдия, нова инсталация за изкуствен сняг, както и подобрения в цялата ски зона на критичните места, в които сме отчели през годините, че има проблем със заснежаването, са поставени нови оръдия за сняг", каза мениджъра на ски зоната Стефан Присадов.
    Планира се изграждането на фън парк за любителите на фрийрайда в южната зона. Също така е планирано изграждането на детски център на Малина, където най-малките ще могат да се забавляват и да се обучават едновременно.
    Още през ноември от Пампорово пуснаха в продажба лифт карти на по-ниски цени. Дневна карта за възрастен сега може да се купи за 82 лева, 65 лева струва тя за младежи до 17 години и 49 лева за деца до 12 години. Цените са в сила до 10 декември. Очаква се стартът на сезона да е около 15 декември.
    "Все пак ние сме зависими от метеорологичните условия, снега, студено време. Ако всичко е, както е планирано и това, което показват метеорологичните модели, надявам се и се целим откриването да е с дата 15 декември", каза още Присадов.
    На 20 и 21 януари курортът ще е домакин на стартове от Световната купа по сноуборд - паралелен слалом за мъже и жени, в който несъмнено ще участва и звездата Радослав Янков.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини