Днес на общинската сесия се очаква да присъстват граждани и таксиметрови шофьори. Вижте кои предложения разбуниха духовете

Днес от 13.00 ч. ще се проведе редовно заседание на Общински съвет - Смолян. На него от групата на ПП са поканили да присъстват граждани. Причината е точка номер 10 от дневния ред. Тя касае даване на предварително съгласие за изменение на Подробен устройствен план, план за регулация - план за застрояване и работен устройствен план за УПИ I – за музей, картинна галерия и библиотека в кв.15 по плана на гр.Смолян, кв.Смолян-ц.част или така познатата на всички детска площадка над общината. В прессъобщение до медиите от опозицията твърдят, че Ивайло Турналиев /общински съветник от групата на ПП-ДБ/ е изразил необходимостта този вид промени да станат част от обществения дебат и да бъдат оповестени на гражданите. Той изтъкнал важността за прозрачност и публичност и предложил инвеститорът, както и представител на Община Смолян да бъдат поканени на следващото заседание на Общинския съвет, което ще се проведе във вторник (12.12.2023г.). Така всички общински съветници и граждани ще имат възможност да чуят намеренията на инвеститора, аргументите на Община Смолян и да участват активно в разговора. За да се осигури максимална информираност на гражданите, той е приканил заинтересувани жители на квартала да присъстват на заседанието и да се запознаят с всички детайли около предложените промени в устройствения план.

В залата се очаква да пристигнат и таксиметрови шофьори от града. Те се интересуват от 19 точка в дневния ред. Тя касае срока на валидност на разрешението за извършване на таксиметров превоз на пътници, определяне броя на таксиметровите автомобили, обслужващи Община Смолян, броя на местостоянки и броя на престояващите в тях автомобили, съгласно влезлите в сила промени на чл.24а на Закона за автомобилните превози. Те ще поискат от местния парламент вдигане на максималния праг на цените за таксиметрови превози.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини