Бабата на детето, отглеждано в нечовешки условия, многократно подавала сигнали

Бабата на детето, което е принуждавано да живее в стопанска постройка във врачанско село, твърди, че многократно е подавала сигнали за нечовешките условия, в които то. Спяло е върху дъски, подпрени с гуми в помещение, в което имало мишки и паяци, а храна получавало през прозореца. Стана ясно, че историята му не е била инцидент.

Елена Костова показа пред NOVA сигналите си към полицията, датиращи още от 2021 г. „Аз съм подавала сигнали още от началото”, подчерта тя.

Жената разказва, че е посещавала семейството всеки месец, за да вижда внучката си. При едно от посещенията ѝ направило впечатление, че детето искало да отиде при нея, но другата му баба започнала да го бута да влезе в постройка, близо до къщата. „Разбрах, че детето се държи там. Подадох сигнали в полицията, че детето е тормозено”, разказа Костова.

Тя обясни, че се е обърнала към всички институции. Твърди още, че социалните работници са ѝ отговорили, че детето не е в риск. „Социалните ми се обадиха, че детето е много добре. Къщата действително е обзаведена”, разказа тя и уточни, че семейството е показвало къщата на социалните, докато на практика детето е живеело в кокошарника.

По думите на Костова мъжът на дъщеря ѝ не позволявал да има комуникация между тях. „Те тръгват към мен, той ги връщаше. Нямам никакъв допир с тях”, обяснява още Костова.

Заради настоятелните сигнали, тя получава ограничителна заповед. За NOVA властите уточниха, че детето е в добро състояние и отново е на училище.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини