Работна среща във връзка с провеждането на кръгове от Световната и Европейската купа по сноуборд в Пампорово

Изображение 1 от 3

    Областният управител Захари Сираков свика работна среща във връзка с организацията около провеждането на кръг от Световната купа по сноуборд алпийски дисциплини–паралелен слалом и кръг от Европейската купа по сноуборд–паралелен слалом през месец януари 2024 г. в к.к. Пампорово. Участваха ръководители и представители от ОПУ-Смолян, ОД МВР-Смолян, Пътна полиция, РД ПБЗН-Смолян, РС ПБЗН-Пампорово, Община Смолян, Община Чепеларе, БФ по ски, „Пампорово“ АД, Алфа СОТ, ДЗЗД „Зимно поддържане Смолян“, Зимно поддържане Пампорово, частни превозвачи, експерти от Областна администрация Смолян.
    Основни теми на разговора бяха постигнатата към момента подготовка, направената организация и ресурсно обезпечаване, гарантиращи безпроблемното протичане на проявата, сигурността на участниците, зрителите и всички туристи, пребиваващи в курортния комплекс.
    По време на срещата се обсъдиха организацията на движение, като схематично бяха разгледани маршрути за насочване на пътникопотока, така че да се избегнат задръствания и да не се възпрепятства почистването на основни пътища и паркинги, които са от ключово значение за провеждането на мероприятията. Тъй като достъпа до х. Студенец и м. Малина се осъществява чрез участъци от общинска и републиканска пътна мрежа, е изключително важна добрата координация между снегопочистващите фирми. Разгледаха се варианти за временна промяна в организацията на движение и паркиране в курорта, като се наблегна върху зоната от Замъците до х. Студенец и възможността да се въведе пропускателен режим в този участък. Засегнати бяха темите свързани с издаването на пропуски за автомобилите, охраната и контрола на преминаващите МПС-та, организацията за превозването на участниците, зрителите и туристите, реализирането на обществен транспорт от гр. Смолян и гр. Чепеларе, както и от централната част на к. к. Пампорово, с цел предотвратяване струпването на коли, увеличаване на трафика и блокиране на движението.

    Сред другите обсъждани въпроси бяха осигуряването на обществения ред по време на вечерните прояви, организирани за 19 и 20.01.2024 г. в конгресен център Перелик, както и другите съпътстващи събития.         
    Областният управител Захари Сираков призова за ангажираност в организацията от страна на всички институции, както и поддържане на постоянна комуникация и координация. Той гарантира, че от страна на областна управа ще има пълно съдействие за безпроблемното провеждане на кръговете от Световната купа по сноуборд алпийски дисциплини–паралелен слалом и от Европейската купа по сноуборд–паралелен слалом през месец януари 2024 г. в к.к. Пампорово. Закривайки срещата, областният управител Захари Сираков предложи на участниците да проведат отново работна среща през януари, седмица преди събитията, за да се уверят, че не са допуснати пропуски в направената организация.  
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини