Цяла нощ с полиция и фишове "местиха " коли, които пречат на снегорините.От общината призовават да освободим място за снегопочистващите машини

До 20 см.достига в Смолян снежата покривка.Изключително тежка нощ за снегопочистващата фирма, но не заради снега. Машините и в момента трудно чисят малките улички тъй като от двете им страни има паркирали коли, съобщи зам.кметът инж.Мариана Цекова. Тя призова хората да преместят автомобилите си, защото снегорините не могат да минат и почистят.Тя допълни, че цяла нощ се е налагало с полиция да издирват собствениците на возилата и принудително да ги местят. Днес има допълнителни наряди от полицаи, които ще продължат да съставят фишове и санкционират водачите, допълни Цекова.Ако улица остане непочистена, то ще е  именно зрадади колите, които са паркирали от двете страни и пречат на снегорините. "Призоваваме хората да бъдат съпричастни с обстановката в града, да помагат, а не да я усложняват. Да преместят колите си от едната страна на пътното платно", апелира инж.Цекова. Тя благодари за съдействието на полицията.

"След като се отстранят автомобилите, които пречат ще бъдат разчистени от снега и малките улици за които имаме сигнали", посочи още зам.-кметът.
Паднали дървета по далекопроводите са причина да е нямало ток в кварталите Устово и Райково.Неволи по тъмно са имали пътуващи по пътя Смилян-Смолян.Наложило се е шофьори с подръчни средства да отстраняват паднали дървета по пътя.

Да 30 см.пък достига снежната покривка по високите части на региона. Пътищата са заснежени, но проходими при зимни условия. Петдесет машини са чистили републиканските пътища в региона, съобщиха от Областно пътно упраление. За проходите Рожен, Преала и Печинско има ограничения за движение на автомобили  над 12 тона.Няма въведен режим а преминаване с вериги.

В цялата Смолянска област 20 села и махали са без ток частично или цялостно, заради аварии от падналия тежък обилен сняг. Повечето от населените места с ел. аварии са в общините Смолян, Баните и Девин. „Причините за авариите са тежък снеговалеж с полепване по електропроводите и паднали дървета, които създават авариите. На терен вече работят екипи за възстановяване на ел. захранването. 

Facebook
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини