Египет направи предложение за поетапно спиране на войната в Газа, очаква отговори

Египет е предложил план за спиране на войната между Израел и „Хамас“ в Газа, но все още не е получил отговор, потвърди египетски представител, предаде Ройтерс.

„Предложението включва три последователни и свързани етапа, които завършват с прекратяване на огъня“, заяви Диа Рашван, ръководител на Държавната информационна служба, египетската държавна медийна организация.

Предложението е изготвено, след като Кайро изслуша мненията на всички заинтересовани страни, каза служителят, без да влиза в детайли.

„След получаването на отговорите от заинтересованите страни предложението ще бъде подробно разработено и ще бъде обявено“, каза Рашван.

Предложението е опит „да се сближат гледните точки между всички заинтересованите страни в опит да се спре проливането на кръвта на палестинците и агресията срещу ивицата Газа и да се възстановят мирът и стабилността в региона“, добави Рашван.

Египетски източници от сферата на сигурността по-рано бяха заявили, че предложението включва многоетапно прекратяване на огъня, освобождаване на затворници от Израел и на заложници, държани от „Хамас“. Египетски източник заяви, че е била повдигната идеята за следвоенно управление на Газа.

Миналата седмица делегация на „Хамас“, водена от ръководителя на движението Исмаил Хания, посети Кайро за разговори с египетски официални лица, съобщиха от групировката.

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини