Нови подробности около колата на Sony и Honda

Преди около две години стана ясно, че Sony и Honda ще образуват неочаквано партньорство, за да създадат електромобил, който да се конкурира успешно с първенците в сектора.

Преди година за първи път показаха прототип на AFEELA и дадоха малко информация около него. Сега, година по-късно, по време на технологичния форум CES обновиха информацията.

Запазват се плановете електромобилът да бъде пуснат на пазара през 2026 г., а голямо внимание е отделено на софтуера. AFEELA ще разполага с два електромотора с общо 400kW или впечатляващите 536 конски сили. Ускорението от 0 до 100 км/ч пък трябва да отнема само 4.8 секунди, като максималната скорост е 240 км/ч.

За момента не е ясно какъв ще бъде капацитетът на батерията и пробегът, който тя ще осигурява. Електромобилът на Sony ще разполага с цели 45 сензора, разположени от всички страни, за да осигури безопасно автономно шофиране.

Ясухиде Мизуно, изпълнителният директор на формираната компания Sony Honda Mobility, демонстративно докара последния прототип на електромобила на сцената на CES с помощта на джойстик за PS5. Но даде да се разбере, че това е само и единствено за целите на презентацията.

Нещо, което според Electrek показва колко AFEELA ще залага на софтуера си. А именно той ще направи забавлението в колата истинско, като обещанията са, че ще може да я превърне в дигитален плейграунд.

Разочароващото обаче е, че за момента няма никакви детайли нито около потенциалната цена на електромобила, нито около вече споменатата батерия. Не бе каза нито дума и за SUV версията, която бе показана преди около две години, но оттогава няма никаква информация.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини