Заради стартовете от Световната купа по сноуборд ограничават движението през Пампорово

На 20 януари /събота/ и 21 януари /неделя/, от 6 ч. до 16 ч. временно се ограничава транзитното движение на автомобили по участък от път III-8641 Пампорово - Смолян - от кръстовището с път III-864 до подхода за комплекс „Манастирите“. Промяната в организацията е за провеждането на състезания от Световната купа по сноуборд, алпийски дисциплини ПАМПОРОВО 2024, съобщават от АПИ.
По време на състезанието в отсечката ще бъдат пропускани превозни средства на организаторите и участниците, гости на хотели и собственици на имоти.
Транзитният трафик по направлението Проглед - Пампорово - Смолян ще се пренасочва по обходен маршрут по път II-86 Проглед - Соколовци - Смолян през прохода Рожен.
В събота и неделя между 6 ч. и 16 ч. се ограничава и движението на товарни автомобили по път III-864 Проглед - Пампорово - Стойките. Трафикът ще се пренасочва през проходите „Рожен“ и „Превала“. Препоръчително е водачите на камиони да използват и следните обходни маршрути Пловдив - Кричим - Девин - Стойките - Смолян и обратно, както и Пловдив - Кърджали - Ардино - Смолян и обратно, заради очакваното засилено движение към курорта Пампорово.
Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват временната организация на движение и указанията на „Пътна полиция“.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини