При специализирана полицейска операция провериха 66 автомобила и 81 граждани

Изображение 1 от 2
  Специализирана полицейска операция по метода „Широкообхватен контрол“ се проведе в следобедните часове през изминалите два дни в гр. Смолян и в гр. Чепеларе. Целта на този вид контрол е подобряване на пътната обстановка, чрез прилагане на нулева толерантност към нарушителите на пътя и  недопускане на управление на МПС от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози и неправоспособни водачи, както и проверки за техническа изправност на автомобилите. Извършени са проверки на 66 автомобила и 81 граждани. За установените нарушения е съставен един брой акт по Закона за движение по пътищата и са наложени 13 глоби по фиш. Иззето е един брой СУМПС на водач, който управлява МПС с влязло в сила наказание. Водачите са тествани с техническите средства за  употреба на алкохол и наркотици, като не са установени нарушения.  
  От началото на годината, в хода на полицейски операции за осигуряване безопасността на движението по пътищата са проверени 4334 МПС и 4548 водачи и пътници. За констатираните нарушения  на място са съставени 160 акта за установени административни нарушения и са издадени 457 фиша. 9 водачи са шофирали след употреба на алкохол, 2-ма след употреба на наркотични вещества. 12 са санкционирани за неправилно изпреварване. Връчени са 388 електронни фиша и са изготвени 38 заповеди за прилагане на принудителни административни мерки /ЗППАМ/(отнеманe на СУМПС и/или прекратяване на регистрация на МПС). За посочения период има 13 пътнотранспортни произшествия, като тежките са 3, с трима ранени.  
  Жертвите на пътнотранспортни произшествия през 2023 г. са намалели с един в сравнение с 2022 г., но броят на пътнотранспортни произшествия е без промяна за посочения период.
  Засилен контрол по пътната безопасност продължава на територията на областта. Следи се за спазване на ограниченията на скоростта, пътните знаци и маркировката, както и опасното поведение на пътя – неправилно изпреварване, отнемане на предимство.
  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини