Д-р Проданов: "Няма опасност за живота на четиримата обгазени при пожара от снощи"

"Четиримата са в стабилно състояние, всичко е под контрол, няма опасност за живота им". Това заяви пред еТВ д-р Венцислав Проданов - старши ординатор ОАИЛ към МБАЛ-Смолян. В отделението са приети след обгазяване две жени съответно на 37 г. и на 39 г., 17-годишно момиче и момче на 15 г. Близките им с тревога чакаха добри новини пред отделението. Смолян днес потъна в скръб, след като стана ясно, че в пожара е загинала обичаната актриса Емилия Ованесен. Директорът на РДТ Румен Бечев тази сутрин не можеше да повярва на случилото се. 
"Предната вечер бяхме заедно с Емилия. Дори мислехме да възстановим детската школа към театъра. Само че това нещо, което се случва в момента уби всичко. Емилия беше гръбнака на нашия театър. Така е, истина е, тя беше цялата театър и жалко, просто нелепа смърт, изобщо не мога да говоря", каза през сълзи Бечев. Както по-рано СмолянБГвести писа, огънят е тръгнал от апартамента на актрисата в блок 13 в Новия център на града. Сигналът за пожара е получен 35 минути след полунощ в пожарната.
"Колегите с два автомобила, на мястото на произшествието са преценили, че е необходимо да дойде и автомеханичната стълба, при което на място се установява точно пожар в жилищен блок със силно задимяване в стълбищната клетка", каза комисар Васил Василев - началник РСПАБ-Смолян.
На място пристигат полицейски патрули и екипи на бърза помощ. Живеещите в съседните апартаменти са евакуирани. Хората разказват, че било истински огнен ад. Пламъци и пушек излизали отвсякъде. Коридори и стълбища били задимени.
Тялото на 67-годишната носителка на "Аскеер" Емилия Ованесян е открито след загасяването на пожара. Води се разследване.
От театъра обявиха тридневен траур.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини