Десетки зрители изпълниха плац Студенец за стартовете от Световната купа по сноуборд

Изображение 1 от 3

  Въпреки лошите метеорологични условия десетки фенове на българските сноубордисти са на писта Стената, за да ги подкрепят в стартовете за Световната купа по сноуборд.
  България се представя от 10 състезатели. Големият ас на отбора е носителят на Световната купа за 2016 г. Радослав Янков. В момента Янков е осми в класирането за световната купа в паралелния слалом. Актуалният олимпийски шампион при мъжете от Пекин 2022 Бенямин Карл (Австрия) също стартира в Пампорово. Той води в момента в генералното подреждане за СК.
  Сред участниците е трикратната олимпийска шампионка Естер Ледецка, която спечели титлите в паралелния гигантски слалом от зимните игри в Пьонг Чанг 2018 и Пекин 2022. Ледецка е 4-кратна носителка на голямата световна купа по сноуборд и 3-кратна на малката световна купа в паралелния гигантски слалом. Другата голяма звезда при дамите в Пампорово е Рамона Терезия Хофмайстер (Германия), която е лидер в генералното класиране за Световна купа в момента и 3-кратна носителка на големия Кристален глобус.
  Преди спусканията на Радослав Янков феновете с български знамена, разлюляха чанове и скандираха името му.
   

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини