Млад горски инженер учи децата на „Горска педагогика“

От шест години инженер Николай Адев организира едно различно приключение и занимание за децата в региона. В своята „Горска педагогика“ той учи малчуганите да обичат и пазят света на дивата природа. Неведнъж е организирал напълно безплатни занимания в детски градини и училища, както и за деца от домове със специални нужди.

Интересното е, че всички уроци се препопадават под формата на атрактивни беседи и забавни игри. Чрез тях децата навлизат в света на дивата природа и се запознават с горските обитатели и техните навици. Като истински трапери те се научават да разпознават следите, които дивите животни оставят след себе си. Инж. Адев учи малчуганите да строят мравуняци, да рисуват с горски материали - 3D рисунки. С много смях и забавни игри те създават горски картички, „строят дърво“, запазвайки баланса на природните елементи в играта „Пренасяне на планетата земя“. Младият горски инженер обаче не издава какви награди и подаръци дава на децата, тъй като те са изненада и за самите малчугани.

„Заниманията са подходящи както за малки деца над 3-4 години до тинейджъри, така и за родители, които да участват и да се забавляват заедно със своите деца и така да създадат едни прекрасни спомени и преживявания. Най-добрата възраст за участниците е от 7 до 15 години. Децата ще се научат да обичат и да опазват природата, да работят в екип и да си помагат“, каза за СмолянБГвести инж.Адев.

Той е завършил горско, ловно и рибно стопанство в ЛТУ и работил като лесовъд над 12 години, а с „Горска педагогика“ се занимава от шест години.

В момента също се провежда зимна „Горска педагогика“. Заниманията се провеждат всяка събота от 10:00 часа в Рестарт зона 82 на Студенец, Пампорово, до Планинска спасителна служба. Наред със заниманията, свързани с природата, малчуганите имат възможност да се включат и в уроци по ски и сноуборд на промоционална цена, допълва още инж.Адев. Това е един прекрасен начин, в който възрастните могат да карат ски и да се забавляват, а децата да са заети с уроци за гората и със ски уроци при квалифицирани специалисти. Той подчертава обаче, че участниците в зимната „Горска педагогика“ трябва да са с грейки, шапки и ръкавици.

Тел. за информация 0885850802 - инж. Николай Адев.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини