От Лекарската колегия в Хасково поискаха бързи и ефективни присъди за нападателите на колегата им в Спешното

Медиците от Лекарската колегия в Хасково остро осъдиха посегателството над техен колега от Спешното отделение миналата седмица.

Най 18 януари дежурния доктор беше ритан от 18-годишен младеж и обиждан от 46-годишен мъж при опит да ги изведе от коридорите на отделението заради това, че пречат и вдигат шум, докато изчакват прегледа на техен близък, когото придружавали. Двамата нападатели са димитровградчани. При ареста им са тествани за алкохол и пробата на по-възрастния показа положителна стойност.

От Районната колегия на лекарския съюз реагираха и разпространиха декларация, в която осъждат посегателство.

„Всеки един медик се нуждае от безопасни условия на труд, за да съумява да работи пълноценно и ефективно в полза на пациентите, а основната отговорност на институциите е да осигурят тази сигурност на работното място.“, се казва в декларацията.

Управителният съвет на Районна лекарска колегия – Хасково апелира към всички отговорни институции за бързи и ефективни присъди на деятелите и активно прилагане на законовия инструментариум.

ОТ РЛК припомниха, че посегателството над медици по време на изпълнение на служебните задължение е инкриминирано деяние.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    То
    Тонка
    4 -2
    18:11, 23 яну 2024
    Не знам как е било,но в повечето случаи лекарите си заслужават боя. Особено пък тия в Хасково. Добре че са циганите да ги сплашват,че иначе съвсем нагли ще станат.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини