Ремонтират основно Отделението за патологична бременност в Смолянската болница, подменят и аснансьорите

Ремонтни дейности за близо 800 хиляди лева текат в Многопрофилната болница в Смолян. В момента се подменят асансьорите, основен ремонт ще се прави и на отделението за патологична бременност. Предстои закупуването и на нова апаратура.  Въпреки тежката 2023-та година, заради липсата на бюджет до юли, областната болница в Смолян приключва с положителен финансов резултат.
 д-р Марин Даракчиев - директор на МБАЛ-Смолян: "Разплатили сме всички задължения до 31 декември 23-та година и имаме известни средства да направим необходимите за болницата инвестиции", каза за еТВ  д-р Марин Даракчиев - директор на МБАЛ-Смолян
 В момента се изпълняват дейности от миналогодишната инвестиционна програма.
"Още миналата година МЗ ни отпусна средства за подвямана на три асансьора в болницата. В момента двата са подменени, предстои да бъде подменен и третия асансьор, стойността е 368 хиляди и четиристотин лева", допълни д-р Даракчиев
 Над 110 хиляди лева са отпуснати за закупуване на нов ехограф и система за кръвна картина в клиничната лаборатория. Обществените поръчки вече са обявени. Предстои ремонт на отделението за патологична бременност.
" Това е част от АГ-отделението, на стойност 425 780 лева, става въпрос за основен ремонт. Освен тези средства, закупуваме апаратура и със собствени средства, има обявена поръчка за различни видове апарати", каза още Даракчиев.
Тепърва в Многопрофилната болница ще приемат инвестиционната си програма за тази година.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини