Смолянска гордост! Васил Гайдаров – POTRES ART открива първата си изложба в София

Изображение 1 от 3

    Първата си самостоятелна изложба открива на 15 февруари т.г. в София Васил Гайдаров – POTRES ART.  Смолянското момче рисува основно графики, като прилага смесени техники. В стила му е изпипване на детайла, търсене на събирателни образи, разкриване на множество теми и идеи в един образ и творба, така че едно платно да се превърне в дълъг разказ.

    Първата му експозиция събира картини от последните творчески търсения, в които 29-годишният автор представя психологическите портрети на човешките съкровени състояния, без лицемерие и поза. С рисунките си издирва дали съществува човешкото в човека. Резултатът от претворената психологическа действителност е изложбата „POTRES EXhIBITION“.

    Авторът влиза водещ по успех в специалност „Графика“ на Националната художествена академия, но бунтарската му същност не намира мотивация да завърши обучението там. За него творчеството не е само диплома, а съкровена натура, която не винаги е нужно да бъде оформяна. Наследник на големия родопски художник Вълко Гайдаров, Васил търси чрез собствения си стил смисъла на човешкото съществуване. Оригиналният му изказ предлага на зрителя впечатляваща душевна дисекция, достойна за размисъл.

    Съорганизатори на POTRES EXhIBITION са Bare Hands Society на ул. „Ген. Гурко" 27 в столицата. Откриването на изложбата е от 18.00 часа.

    Гост артист е Roberta-Dimana Лютеница / LTNC. Тя ще изпълни атмосферата по време на събитието и ще нарисува последните му щрихи с изпълнения на живо.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини