Ивайла Бакалова за Божанов: Каза ми не по-малко от 100 000 евро, иначе и невинни стоят в ареста

Убитият Мартин Божанов , който е имал влияние в съдебната система и върху магистрати, е бил лидер на група, решавала проблеми с правосъдието на хора с възможности.

Това заяви Андрей Янкулов, който е старши правен експерт в АКФ, бивш прокурор и зам.-министър на правосъдието и МВР, по бТВ. Един от хората, на които са звъняли, е Ивайла Бакалова, чийто приятел Веселин Денков, е задържан по обвинение за участие в престъпна група за лихварство. Тя записва разговори с много хора, които й се обаждат.

Част от хората, с които е разговаряла Бакалова, нямат голямо влияние. Но Божанов си личи, че е запознат със ситуацията в съдебната система, и с делото, което се води. По начина, по който говори, информацията, която има, личеше, че е от кухнята на специализираното правосъдие, обясни Янкулов.

Ивайла Бакалова пък разказа, че Божанов е искал „не по-малко от 100 000 лева“, за да пуснат нейния приятел от ареста.

„Моят мъж беше в ареста без абсолютно никакви доказателства – по-скоро по политически причини, защото е видян на протестите от 2020 г. Сметнато е, че той е заплаха за тогавашното правителство. Измисли се едно скалъпено обвинение. Този човек тогава се свърза с мен, за да ми каже, че той няма да излезе от ареста, ако не се вкарат връзки. Да не гледаме дали е невинен, или виновен, защото много невинни хора стояли в арестите. Това беше неговият довод – че без такава помощ, няма да излезе“, разказа още „Мис България“.

„Това предложение за 100 000 евро дойде от адвоката, с когото тогава работеше Мартин Божанов. Това е един вид абонамент, след това могат да поискат още пари. Това е бизнесът на Мартин Божанов“, каза Ивайла Бакалова.

На въпрос не се ли е притеснявала, че ще пострада, Бакалова отговори: „Страхът в този момент не беше водещ. Не се притеснявах, защото се борех за някакъв вид справедливост. Когато знаеш, че си напълно невинен, имаш един единствен изход - не да платиш, а да ги изобличиш. Мишките, както ги наричам, не обичат светлината."

 

Източник: Offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хи
    Химена
    1 0
    10:57, 3 фев 2024
    Сега нищо не казва вече . Ама те като черва навързани , трактори мрактори .
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини