Време е да се сбогуваме с Nokia - HMD Global изтри марката от пазара

Вземайки стратегическо решение, HMD Global реши официално да изтрие Nokia от лицето на земята и премахна всички признаци на славната марка от своя уебсайт. Ако се насочите към nokia.com/phones, ще бъдете пренасочени към официалния уебсайт на HMD Global и макар това да изненадва много хора, то е нещо, което щеше да се случи неизбежно.

Сега, когато Nokia вече не е на дневен ред, HMD Global ще започне да работи по свои собствени смартфони и функционални телефони. Ще започнем да виждаме тези устройства по-късно тази година. Ще има TA-1585, който ще бъде флагмански модел. Ще има и таблет, наречен HMD T21. Освен това компанията ще работи по няколко бюджетни и нискобюджетни модела, всеки от които ще има собствен дизайн и логото на HMD.

За тези, които се чудят какво ще стане с Nokia, HMD Global разказа как ще продължи партньорството си с компанията, където ще има възможност да използва технологиите и патентите в областта на комуникациите, за да гарантира, че пуснатите на пазара телефони и устройства са на ниво. Що се отнася до продуктите с марката Nokia обаче, това вече няма да се случи, освен ако компанията не реши сама да рестартира наследството си.

Що се отнася до ситуацията на Nokia, не сме изненадани, че HMD Global е решила да промени стратегията си. Все пак трябва да имаме предвид, че в момента компанията се фокусира върху насочването на новите продукти към азиатските и индийските региони. В определен момент обаче продуктите и услугите трябва да започнат да се разпространяват и в европейските и американските региони. Това със сигурност е правилният път, тъй като ще помогне на компанията да се превърне в ключов играч на пазар, който е силно наситен, но все още е по-лесен за навлизане.

Тъй като Nokia вече не е част от HMD Global, пожелаваме на HMD Global всичко най-добро за в бъдеще и наистина се надяваме компанията да успее да предложи продукти, които не само са на конкурентни цени, но и имат всичко, което обикновено търси един потребител на смартфон. Това може да не е най-лесното нещо, но докато компанията успее да направи това възможно, винаги ще има хора, които искат да ги изпробват.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини