Община Чепеларе ще отбележи със Зимен Олимпийски ден 26 години златен медал по биатлон

Изображение 1 от 5
  На 9 февруари 2024 г. /петък/ Община Чепеларе традиционно ще организира спортен празник в чест на Екатерина Дафовска, за да се отбележи и помни единствения златен олимпийски медал по биатлон, който тя донесе за България от Зимна олимпиада в Нагано 1998 г. 
  Тази година се навършват 26 години от спечелването на медала от чепеларската биатлонистка и това ще бъде  отбелязано с много игри и състезания за втора поредна година във възобновения детски зимен център за начално обучение "Дьортевото" в град Чепеларе. 
  Програмата ще запоне в 9:15 часа с приветствия от кмета на община Чепеларе Боран Хаджиев, лично от самата олимпийската шампионка по биатлон Екатерина Дафовска и сноубордист номер 1 на България Радослав Янков.
  От 09:30 часа стартират състезания по дърпане с гуми и дърпане с въже за ученици от 1-ви до 7-ми клас. От 11:00 часа е забавното състезание по спускане с шейни тип „лопатка“ за ученици от 1-ви до 4-ти клас. Най- малките ще бъдат зарадвани с разнообразни щафетни игри. 
  Желаещите ще могат да се насладят на топъл билков чай.
  От 12:00 до 13:00 часа СК „Рожен Чепеларе - 2016“ с председател Екатерина Дафовска ще демонстрират стрелба с лазерна пушка.
  В 13:00 часа започват Състезанията по ски и сноуборд (слалом) за момичета и момчета в различни възрастови групи.
  След награждаването на класиралите се в състезанията, от 15:30 часа ще бъде възобновена традицията от 2003 година „Хвани кашкавалената питка“.
  От 17:00 часа снежното олимпийско парти в Чепеларе ще продължи с гост DJ Damyanov, настроение и вкусни храни и напитки.
  Снежният парк функционира безплатно за децата, гостите и жителите на община Чепеларе. Разполага с оръдие за изкуствен сняг и машина за обработка на пистата, транспортна ски пътека, фургон за преобличане и съхранение, шейни тип „лопатка“ и др.  
  В тазгодишното провеждане на събитието съорганизатори и спонсори са „Пампорово“ АД и Сдружението на хотелиери, ресторантьори и търговци в гр.Чепеларе. 
  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини