Златоград днес празнува традиционната "Трифониада"

Изображение 1 от 2

    Традиционният вече празник "Трифониада" в Златоград набира все по-голяма популярност и желаещите за участие и тази година са много. Приемането на пробите от вино до 1 литър в Археолого-етнографския музей започна още от 16 февруари и продължава и днес най-късно до 10:30 часа.
    От 11:00 часа ще започва представянето на ритуала по зарязването на лозята и празничната програма, подготвена от самодейците от Читалище „Просвета“ – Златоград. В 12:00 часа празникът ще продължи с фолклорна програма от ДИМАНА.
    В 13:00 часа ще бъдат обявени резултатите от Конкурса за най-добро вино и ще бъдат връчени наградите и грамотите за участие на всички винопроизводители. Веселието на мегдана ще продължи.
    Пробите от ароматния еликсир ще бъдат оценени от Стефан Георгиев – магистър инженер-технолог на виното и пивото с богат професионален опит и познания в сферата.
    Голямата награда – съд за ферментация и съхранение на вино с обем 200 л, ще бъде осигурена от фирма „Томика Метал“ АД. За втора поредна година ще бъде включена нова категория: Бутикови вина за професионалисти с две подкатегории – Червени и Бяло/Розе.
    А вечерта в ресторант „Александър“ предстои една страхотна музикална вечер с ДИМАНА и с дегустация на вино, предоставено от Винарска изба „Тера Юстина“!
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини