3 март отново ще бъде отбелязан с голямо ски спускане със знамена и носии в Пампорово

От сдружение "Голямото ски спускане със знамена и носии - 3 март" отново организират събитието за отбелязване на Националния празник на България в сърцето на Родопите - слънчево Пампорово. "Преди 7 години поставихме началото на една пъстра и сплотяваща традиция за честване на 3-ти март, която по самобитен начин съчетава любовта ни към планината, преклонението ни към освободителното дело на нашите предци и красотата на етнографското наследство на различните фолклорни области на България. Голямото ски спускане в народни носии е събитие, което създадохме заедно и заедно превърнахме в дългоочакван празник на единство, радост и сплотяваща емоция", казват организаторите.
От 10:30 часа до 11:30 часа на 3-ти март всички лифтове до кулата „Снежанка“ ще извозват участниците в шествието безплатно. За да избегнат опашки на лифт „Студенец“, организаторите препоръчват да се използват и другите съоръжения – лифтове „Стойките“ и „Малина“.
До 11:20 ч. участниците се събират на връх Снежанка за снимки и песни, да се запознаят и да разпънат голямото знаме. Ще има специално подготвена зона за старт на шествието, а ски патрулът ще се грижи за подреждането и безопасността на участниците.
Точно в 11:30 ч. започва спускането надолу по зелената писта номер 6 до плаца на "Студенец". Гайдите, песните и радостните възгласи са неизменни спътници по време на спускането.
До 12:00 ч. – шествието акостира на плаца „Студенец“, където точно в 12:00 с почит ще бъде изслушан българския химн. Традиционно ще се извият и големи хора.
За да държи висок празничния дух в зона „Студенец“, тази година от "Пампорово" АД са подготвили богата музикална програма – Военният духов оркестър ще се грижи за настроението преди шественото спускане, а след него певицата Татяна ще изпълнява любими народни песни.
"Във време на изпитания, изкушения и опити за разделение, нека отново докажем, че това, което ни свързва е по-силно и ще пребъде!  Очаквам Ви с нетърпение! Не забравяйте носиите и усмивките!", казват още организаторите от сдружение "Голямото ски спускане със знамена и носии - 3 март". Партньор на събитието е "Пампорово" АД.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини