В Смолян венци и цветя в памет на Апостола на Свободата – Васил Левски, в ППМГ се проведе „Лъвски скок“

Венци и цветя в памет на Апостола на Свободата – Васил Левски бяха поднесени на паметника на Стария център в Смолян. Жени от Пенсионерски клуб „Орфей“ рецитираха безсмъртни стихове, посветени на Дякона.
Паметникът беше открит през 2020 г., а инициатор за неговото създаване е Георги Милушев, който се поклони пред паметта на Апостола на Свободата.
Почит към делото и безсмъртието на Левски отдадоха зам.-кметът Марин Захариев, председателят на Общинския съвет Димитър Кацаров, зам.-областния управител Зарко Маринов, представители на институции и граждани.
 
Сутринтта пък в Спортната зала на ППМГ в Смолян се проведе традиционното състезание „Лъвски скок“. Преди откриването му звуча химна на България, а поздрав към участниците и гостите отправиха децата от ДГ „Славейче“.
На спортното събитие присъстваха секретарят на община Смолян Момчил Николов, началникът на РУО Никола Запрянов, председателят на Общински комитет „В.Левски“ Таня Марева“ и др. Проявата е част от тържествата в чест на 19 февруари – патронен празник на ППМГ „Васил Левски“ и по повод 151 години от гибелта на Апостола на свободата.
Секретарят Момчил Николов поздрави участниците в надпреварата. Той се обърна към младите хора да носят Левски в сърцата си и да не забравят, че свободата е и отговорност.
Поздрав към състезателите отправи Никола Запрянов и Таня Марева, която даде старт на спортното събитие.
Целта на състезанието е да се продължи традицията, чието начало е поставено през 2011 г., учениците да поднесат своята почит и уважение към делото и идеите на своя патрон. Едновременно с това организаторите си поставят задачата да приобщят младите хора към занимания с различни физически дейности и спорт, да постигнат максимална изява на физическите качества и възможности на участниците в духа на „честната игра”.
Организатори на събитието са община Смолян, ППМГ „Васил Левски”, РУО –Смолян и Общински комитет „Васил Левски”.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини