Отборът на ОУ "Проф.д-р Асен Златаров" спечели общинския кръг на състезанието по безопасност на движението

ОУ "Проф. д-р Асен Златаров" в Смолян беше домакин на националното състезание по безопасност на движението по пътищата през учебната 2023 /2024 г. – Общински кръг. Надпреварата се проведе под патронажа на Община Смолян и Превантивно - информационния център по наркотични вещества. Състезанието беше открито от секретаря на община Смолян Момчил Николов. Той пожела на участниците здраве, успехи и да бъдат нашите посланици за безопасното движението по пътищата. Директорът на училището Николай Колев също поздрави учениците и им пожела да бъдат отговорни, толерантни, дисциплинирани и да спазват правилата за движение.
В надпреварата се включиха отборите от ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Арда, ОУ „Стою Шишков“ - с. Търън, СУ„Св. Св.Кирил и Методий“ - Смолян, ОУ „Св. Св .Кирил и Методий“ – с. Смилян, СУ „Отец Паисий“, ОУ „Иван Вазов“-Смолян и ПГТТ „Христо Ботев“ –Смолян.
Състезанието се проведе на два етапа. Първият включваше теоретична част под формата на тест, а вторият -практична част, която включваше управление на велосипед с препятствия. На 1 –во място се класира ОУ "Проф. д-р Асен Златаров“ - Смолян, втори са - ОУ “Иван Вазов“-Смолян, а трети са - “ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с.Арда.
Победителите получиха грамоти и плакети, осигурени от община Смолян.
Поздравления за всички участници. Пожелаваме на заелите първо място успех и достойно представяне и на областния кръг.
Община Смолян сърдечно благодари на ръководството и учителите на ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ за отличната подготовка и организация на състезанието по Безопасност на движението по пътищата.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини