Захари Сираков и префектът Христодулос Топсидис ще настояват за най-скорошното отваряне на ГКПП „Рудозем-Ксанти“

Изображение 1 от 2
  Областният управител на област Смолян Захари Сираков беше на официално посещение в гр. Комотини по покана на префекта на Източна Македония и Тракия Христодулос Топсидис. Двамата областни управители обсъдиха съвместните си действия и преговори с пътните агенции и централните власти на България и Гърция, относно подобряване на транспортната свързаност между двата региона и най-скорошното отваряне на ГКПП „Рудозем-Ксанти“.
   
  И от двете страни се прояви воля за продължаване и надграждане на добросъседските взаимоотношения, както и за сътрудничество в реализирането на съвместни проекти. Обсъдени бяха и възможностите за взаимодействие между двата региона с цел постигане на по-добри резултати в сферата на туризма и икономиката.
   
  Беше отчетена необходимостта от регулярен диалог и периодични работни срещи. Областният управител Захари Сираков отправи покана към префекта на Източна Македония и Тракия Христодулос Топсидис при първа възможност, спрямо ангажираността си, да посети Смолян и ГКПП „Рудозем-Ксанти“.
  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

  Още новини

  Последни новини