АПИ обяви обществената поръчка за проектиране на доизграждането на Главната пътна комуникация на град Смолян

            Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за изработването на проект за доизграждането на Главната пътна комуникация на град Смолян, с приблизителна дължина 2,5 км. Целта е извършване на проучвателно-проектантски работи и изработване на идеен и технически проект, включително проект на подробен устройствен план, както и упражняване на авторски надзор по време на строителството на обекта. Срокът за подаване на офертите е до 8 април т. г.

            Главната пътна комуникация на Смолян ще осигурява връзката между път II-86 Чепеларе – Смолян – Средногорци – граница Гърция, с третокласния път III-868 Смолян – Рудозем и с ГКПП „Рудозем – Ксанти“. Началото на трасето ще е при съществуващото кръгово кръстовище след изхода на тунела в кв. „Устово“, а краят ще е при връзката с път II-86 Смолян – Рудозем в края на кв. „Устово“.

            С доизграждането на Главната пътна комуникация обходният път на Смолян ще бъде изцяло завършен, а транзитното и тежкотоварното движение ще се изнесе извън града. През кв. „Устово“ няма да преминава целият тежкотоварен трафик, които е към Рудозем, Мадан, Златоград, Неделино и област Кърджали. С изпълнението на проекта ще се подобри и достъпа към новия ГКПП „Рудозем – Ксанти“.

            Обществената поръчка се финансира от Програмата за териториално сътрудничество Интеррег VI-A Гърция – България 2021-2027, а доизграждането на Главната пътна комуникация на Смолян е включено като стратегически инфраструктурен проект. Прогнозната стойност за изработването на проекта е 350 000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнението е 200 календарни дни, от които за изработване на фаза идеен проект е 100 дни, а на фаза технически проект – 100 дни.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини