Морган Уолън подобри рекорда за най-много седмици начело на Билборд 200 за кънтри албум

Албумът One Thing at a Time на Морган Уолън се завърна начело на класацията Билборд 200 за албуми и вече е 19 непоследователни седмици начело на чарта, съобщи сайтът на изданието. С това албумът подобрява рекорда от 18 непоследователни седмици на върха на класацията за албуми на Ropin the Wind на Гарт Брукс през 1991-1992 г. Определението на „Билборд“ за кънтри албуми е за албуми, влезли в класацията на „Билборд“ за водещи кънтри албуми, която съществува от 1964 г.

One Thing at a Time е най-много седмици начело на чарта след „21“ на Адел, който оглавяваше класацията в продължение на 24 непоследователни седмици през 2011-2012 г. Албумът на Морган Уолън дебютира под номер едно в класацията от 18 март 2023 г. и прекара първите си 12 седмици на върха до началото на юни същата година, след което успя да се върне там за три седмици през юни и юли и отново успя да се изкачи за по една седмица начело през октомври м.г. и през януари и февруари тази година. През общо 53-те си седмици в класацията, албумът не е слизал под шеста позиция. 

От създаването на класацията на „Билборд“ за албуми през март 1956 г. само 12 са се задържали поне за 19 седмици начело на чарта.

Миналата седмица албумът на Морган Уолън бе на второ място в Билборд 200. От четвърта на втора позиция тази седмица се издига Stick Season на Ноа Каан. Бившият номер едно Vultures на Йе, известен преди като Кание Уест, и Тай Дола Сайн запазва третата си позиция от миналата седмица. Албумът SOS на Сиза се изкачва от пето на четвърто място в чарта, а с една позиция нагоре, до пето място, се издига For All the Dogs на рапъра Дрейк.

Тейлър Суифт е на шеста позиция с 1989 (Taylor`s Version) и на седма с другия си албум Lover. Зак Браян е осми в чарта, следван от друг албум на Морган Уолън - Dangerous: The Double Album, който е за 138-ма непоследователна седмица в топ 10 на чарта. С това албумът се нарежда сред десетте водещи албума на самостоятелен изпълнител с най-много непоследователни седмици в топ 10 на чарта. Единственият албум с повече седмици - 173, в топ 10 е музиката от My Fair Lady през 1956 г.

На десето място е Utopia на Травис Скот.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини