Проекти на стойност близо 15 милиона лева на община Мадан се очаква да бъдат финансирани от държавния бюджет

Проекти на стойност близо 15 милиона лева на община Мадан трябва да бъдат финансирани от държавния бюджет. Кметът Фахри Молайсенов очаква всеки момент покана от регионалното министерство за подписване на договорите.
Седем са инфраструктурните проекти на община Мадан, получили одобрението на финансовото министерство и
Народното събрание за финансиране от държавния бюджет. "Те всичките са важни. Едното е реновиране изцяло на началната гимназия, която е тука в града, там учат 280 деца. Канализация, която е в много окаяно състояние в централната градска част. Има пътища, които искаме да свържем. Миналата година направихме между Мадан и Баните връзката, сега искаме да направим между Мадан и Неделино, други улици имаме за ремонтиране, изобщо доста са обектите", каза Молайсенов.
Сред проектните предложения е включено и изграждането на нова клетка в регионалното депо за твърди битови
отпадъци, което обслужва общините Мадан, Златоград и Неделино. Общата стойност на проектите е близо 15 милиона лева. "Толкова ни е максимума за община Мадан. Там сме по категории, ние сме трета категория, може да кандидатстваме до 15 милиона", допълни кметът.
Той очаква всеки момент покана от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, за да сключи договори за изпълнението на проектите. Надява се да ги стартира с началото на строителния сезон.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини