Познанието за света е богатство

Куиз състезание за историята на американските президенти предизвика интереса на гимназисти от три училища. Георги Дичков от Езиковата гимназия спечели трето място

Отборът на ЕГ „Христо Ботев“ се представи достойно на проведеното на 21 март състезание по английски език в СУ „Отец Паисий“ на тема: „Какво знаем за американските президенти“ и „География на САЩ“. Инициативата  се състоя по повод Месеца на Америка в Кърджали.

Игрите бяха разработени на български език и английски език от ученици от СУ „Отец Паисий“, с цел да се използват в часовете по история и география. В състезанието взеха участие три отбора – от Езикова гимназия „Христо Ботев“ и СУ „П.Р. Славейков“ и от училището домакин – СУ „Отец Паисий“. Участие в събитието взе и заместник посланикът на САЩ АндриаБрулет-Родригез, която посети събитието и връчи наградите на най-добрите.

Въпросите включваха любопитни факти, свързани с историята и географията на САЩ. Участниците от отбора на Езикова гимназия „Христо Ботев“ в лицето на десетокласниците Божидара Ганева, Стела Милушева, Георги Дичков и Кирил Митев с преподавател по английски език Снежана Христова се представиха блестящо. Георги Дичков се класира трети от 12 ученици, давайки бързи и точни отговори. На участниците бяха връчени награди лично от госпожа АндриаБрулет-Родригез.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини