БЕЗ КОМЕНТАР! Вижте бойни породи кучета завързани в гората и вероятно малтретирани / ВИДЕО/

Видеоклип в социалните мрежи ужаси и възмути девинчани. В него двама мъже показват около десетина кучета от бойни породи, които са завързани в гората. Животните са оставени без вода на половин метър синджир, покрити с рани. Мъжете във видеоклипа съобщават, че едрите животни се отглеждат от човек, известен в Девин като лихвар. Според тях, четириногите се развъждат незаконно в гората и след това се обучават и използват за боеве с кучета. Записалите видеото съобщават още, че животните са били бити и тормозени ежедневно. 

"Погледнете го, душица! Цялото е в рани наядено, нахапано. Вижте и следващото куче и то е цялото в рани. Това е нечовешко, да виждате някъде вода, храна", разказва снимащият, докато показва раните на кучетата. Двамата мъже на видеоклипа показват, че животните дават да бъдат погалени. Единият от мъжете съобщава, че след опит да изведе и спаси едно от животните бил задържан в полицията. СмолянБГвести информира за случая кмета на Девин Здравко Иванов,който разпореди проверка по случая.

Районният прокурор Татяна Найденова каза, че са задържани двама души. Образувано е досъдебно производство. Разпитват се свидетели.

Според източници на СмолянБГвести П.В ще бъде разследван ,че се е заканил с убийство и е извадил нож пред магазин в Девин на Е.М с думите "Ще те заколя, ще те изкормя." 

В същото време в полицията в Девин е подаден сигнал само за изчезнало породисто куче. То е открито в двора на бивш приятел на стопанина му. Сигнал за малтретиране на животни, или за нехуманно отношение не е постъпвал в смолянската полиция. Такъв сигнал не е подаван и ОДБХ.Дали органите ще се самосезират след публичното показване на видеоклипа, предстои да разберем.

репортер: Анелия Веселинова

Източник видео/ФБ

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини