80 000 лева от туристически данък в Кърджали са отивали за заплати на двама бездейни служители от неработещият Туристически център,кметът ги уволни

    80 000 лева от туристическият данък събиран от Община Кърджали са отивали за двама бездейни служители на неработещия туристически център в града. Двамата са получавали трудови възнаграждения без да вършат нищо,като Туристическият център е останал затворен години наред.Първата работа на кмета Ерол Мюмюн е била да ги уволни.Това било заявка за радикална промяна на политиката на Общината за развитие на туризма. Това заяви от трибуната на местния парламент общинският съветник от ПП-ДБ Радослав Милев.Той е в туристическият бранш и като експерт е поканен в Консултативния съвет по туризъм. Радослав Милев подкрепи предложената от кмета Ерол Мюмюн програма за развитие на туризма през тази година. Тя бе подкрепена с пълно единодушие от общинските съветници.

     По време на дебата общинският съветник от ПП ГЕРБ Руслан Терзиев препоръча да се увеличат инвестициите в туризма за да се постигне устойчивост.Препоръча социализация на исторически забележителности.

      Председателят на икономическата комисия Кадир Мустафов бе категоричен,че се поставя ново начало в развитието на туризма в общината.Заложени са средства за социализация на обекти.Целта е развитие на културно-историческия туризъм,за да се задържат туристите поне три дни в общината.Той се обяви за разработването на туристически пакети съвместно от общината и туристическите агенции.

      Градоначалникът приветства дискусията.Той бе категоричен,че туризмът в общината все още е неразработена мина.Той може да даде препитание на малкия бизнес.Подкрепи предложенията за социализация,но посочи,че не всички обекти са на общинско разположение,като даде пример с крепостта Моняк.

     Текст и снимки:Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини