Чиновници напускат работа от общинска администрация заради ниски заплати /ВИДЕО/

Отлив на кадри се наблюдава в общинската администрация в Смолян. Дългогодишни служители напускат, заради ниското заплащане. Затова в общината обмислят повишаване на местните данъци от догодина. От 12 години местните данъци и такси в община Смолян не са променяни и са едни от най-ниските в страната. Макар че приетата на последната общинска сесия бюджетна прогноза не предвижда повишаването им, в общината вече обмислят друго.
Николай Мелемов - кмет на Смолян:
"Тоя дебат за догодина ще бъде открит и ще трябва всички да си кажат мнението, защото 2012-та година минималната заплата беше 240 лева, сега е 933, т.е. хората вече повечето в общината работят на минимални заплати.
 Заради ниското заплащане в администрацията има отлив на кадри. От началото на годината са напуснали четирима служители.Всички те са си намерили по-заплатена работа. За свободните позиции на експерти пък няма кандидати. В момента се търси дори юрист за общинска администрация
Пред телевизия еТВ Мелемов  каза още, че за сега това не се отразява на качеството на обслужване на гражданите, но за сметка на допълнително натоварване за работещите в администрацията.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини