Областният управител на Перник Людмил Веселинов свиква консултации за състав на Районната избирателна комисия за предстоящите избори

Областният управител на Пернишка област Людмил Веселинов свиква консултации за състава на Районна избирателна комисия (РИК). Те предстоят във връзка с изборите на 9 юни за членове на Европейския парламент от Република България и народни представители, съобщиха от Областната администрация.

Покана за участие в консултациите е изпратена до ръководствата на парламентарно представените партии и коалиции в 49-ото Народно събрание. В консултациите могат да участват и други партии и коалиции, които не са парламентарно представени.

Те трябва да представят писмени предложения за състава на комисията и всички необходими документи, изисквани от Централната избирателна комисия (ЦИК).

При подбора на кандидати за състава на РИК е препоръчително мнозинството от кандидати да са с юридическо образование.

Консултациите за 14-ти Многомандатен избирателен район - Перник ще започнат на 14 април от 11:00 ч. в зала „Струма“ на Областната администрация.

Припомняме, че ЦИК прие хронограма за изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители на 9 юни т.г. на свое заседание вчера.

 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини