Състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации" ще се проведе в РДПБЗН-Смолян

Изображение 1 от 2
    На 29.04.2024 година от 10.00 часа в РДПБЗН-Смолян ще се проведе общинско и областно състезание „Защита при бедствия, пожари  и извънредни ситуации“ Смолян – 2024 г.
    Участието в ученическото състезание е отборно. Участниците са на възраст 13 - 14 години. Всеки отбор се състои от четирима състезатели.
    Състезанието включва теоретическа и практическа част. Теоретическата част е проверка на усвоените теоретични знания от I до VII клас чрез индивидуален тест, в който участват всички състезатели. Въпросите в теста са групирани в следните раздели: Природни бедствия; Промишлени аварии и катастрофи; Индивидуални и колективни средства за защита; Пожарна безопасност; Сигнали за ранно предупреждение и оповестяване на населението; Първа помощ.
    Практическата част е проверка на придобитите умения и навици за защита, чрез състезателни игри, в които участват по трима от състезателите на отбора /четвъртия е резерва/. 
    Практическата част на състезанието се осъществява в учебни центрове по теми и учебни въпроси. 
    БЧК - Смолян ще вземат участие с демонстрации по „Първа помощ“.
    Отборът класирал се на първо място на областно ниво ще вземе участие в националното състезание, което ще се проведе в гр. Велико Търнов в края на месец юни 2024 г.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини