Общинският съвет в Перник прие да се увеличат таксите за ползване на помещения в общински училища от външни лица

Общинският съвет в Перник прие да се увеличат таксите за ползване на помещения в общински училища от външни лица. Докладна бе внесена от кмета Станислав Владимиров.

Досега за наемането и ползването на голям салон таксата възлизаше на 10,00 лв. (на час), за малък салон - 8,00 лв.(на час), а за ползване на класна стая или друго помещение - 4,00 лв. (на час).

С приетото решение таксите ще се увеличат двойно. Така за ползване на голям физкултурен салон с квадратура от 300 до 550 кв. метра вече ще се заплаща по 20,00 лв. (на час); за малък салон с квадратура от 81 до 299 кв. м. цената ще е 16,00 лв. (на час). За ползване на класна стая или друго помещение от 50 до 80 кв. м. – (8,00 лв. на час).

Проектът за изменение и допълнение на Наредба №2 за определянето и администрирането на местните такси, цени на услугите на територията на Община Перник е изготвен във връзка с постъпило предложение от общинската организация на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България с председател Елена Лозанова. То е мотивирано с повишаване на минималната работна заплата и цените на консумативите.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини